Harry Potter-dagen

Publicerat i: Pyssel, Pyssla med barn, Spel, Temadagar, Ätbart pyssel Godis, Harry Potter
 
Det här med temadagar alltså... Ibland vet jag inte riktigt vad jag ska tycka.
 
Jag älskar vissa temadagar, såsom lösgodisets dag eller semmeldagen, haha, godisgris som jag är! Samtidigt känner jag mig nästan kränkt av att a-l-l-t ska ha en egen temadag. Behövs verkligen "Internationella krama en musiker-dagen" (28. maj)? Varför just en musiker? Får de extra få kramar i vanliga fall? Ska jag leta reda på en musiker att krama varje år precis den 28. maj, inte en vecka senare?
 
Eller "Gå på styltor-dagen"? Är det viktigt att gå på styltor? Finns det en anledning till att gå extra mycket på styltor just den 27. juli? Trä nålen-dagen (25/7)? Berätta ett skämt-dagen (16/8)?
 
 
 
I alla fall, jag skulle kika på temadagar.se för att ta reda på när det är chokladbollens dag. Den vill man ju inte missa för allt i världen! Den är för övrigt den 11. maj.
 
Då såg jag även att den 2/5, alltså idag, är den Internationella Harry Potter-dagen.
 
Mina två äldsta barn var små samtidigt som Harry Potter-böckerna gavs ut. Vi hade böckerna som högläsningsböcker. Helt galet egentligen, jag har alltså högläst alla Harry Potter-böcker, tusentals sidor! De två yngsta barnen håller på att läsa igenom böckerna nu, vilket gör att de är väldigt inne i den världen emellanåt.
 
Man skulle verkligen kunna snöa in sig på både mat och pyssel i temat Harry Potter, men jag tänkte tipsa om ett par enkla grejer, om någon annan också vill uppmärksamma dagen. Den firas för övrigt just 2/5 för det var då Harry Potter besegrade Voldemort.
 
Först av allt behöver man så klart ha en tågbiljett till Hogwartsexpressen. Den skriver du ut här.
 
 
 
Gyllene kvicken gör du enkelt av Ferrero Rocher:s. Ta bort den bruna muffinsformen, lossa på klistermärket högst upp och tryck fast vingar av vanligt skrivarpapper. Jag skrev ut mina här.
 
Man kan även använda vita fjädrar som vingar, om man har sådana över efter påsk.
 
 
 
Sorteringshatten är ett måste på varje Harry Potter-firande av klass! Här en förenklad mugglarvariant av papper. Instruktioner för användning samt loppa att skriva ut hittar du här.
 
 
 
Trollstavar av grissinipinnar doppade i Fazer Blå-choklad och strössel. Stjärnströsseln har jag köpt i USA men den är av märket Wilton så den kanske finns att få tag på även här hemma.
 
Skylten gjorde jag själv på datorn och skrev ut. Gjorde fina skyltar till Gyllene Kvicken med, men när jag skulle bränna kanterna på pappret, ja ni kan ju gissa vad som hände :) Det finns inga skyltar mer :) Tur jag var på altanen då det hände, och inte inomhus!
 
 
 
En tom ljuskopp från Rituals med den passande texten "Life filled with wonder is a wonderful life" fick agera trollstavshållare.
 
 
 
Jag draperade vitt tyg i mitten av bordet och dukade på guldspeglar. Guldkant på tallriken, guldbestick och kristallglas gör sitt för den magiska känslan.
 
Skulle vara riktigt skoj att anordna ett helt Harry Potter-kalas någon gång, för jag kände att jag bara skrapade lite på ytan med dessa små idéer.
 
Hoppas du gillade dem och lycka till med firandet, alla ni häxor, trollkarar och mugglare.