Vilka fina majdagar vi har just nu! Det blir mycket utetid och trädgårdsjobb, men på kvällen är det väldigt mysigt att sitta en stund i sin fåtölj och virka några varv.
 
 
 
Jag har hittat ett nytt mönster på disktrasa. Det är väldigt enkelt och ger en perfekt struktur för just en disktrasa. Ytan blir tät men ändå med lite riv i :)
 
 
 
Gör först 50 luftmaskar. Virka sedan två fasta maskar, två stolpar, två fasta maskar... Fortsätt hela raden ut och vänd sedan virkningen. Gör precis likadant på varv två, fast stolpar på fasta maskar och fasta maskar på stolparna.
 
Virka på tills du har en fyrkantig trasa. Enkelt va?
 
 
 
Jag har använt vanligt bomullsgarn till den mintgröna trasan, och garn med bomull och bambu i till de två andra. Bambu gör att virkningen blir mycket mjukare. Den har även anticeptiska egenskaper.
 
Själv föredrar jag ändå bomullstrasorna. Tycker bambutrasorna blir lite sladdriga. Men det är absolut en smaksak.
 
 
 
Etiketter och tags kan man så klart bara skippa. Jag tycker sånt är lite roligt bara :)
#1 - - Anonym:

Åh vad fina! Vilken typ av garn ("grovhet") har du använt?

Svar: Tack! Jag har använt Blend Bamboo från Hjertegarn och Stoff&Stils vanliga Cotton 8/4. Använder virknål 2,5.
Silverödlan

#2 - - Pernilla :

Hej
Var kommer dina fina tags och etiketter ifrån?

Svar: Hej Pernilla, vet du, jag kommer inte ihåg var jag beställde tygbanden. Hittar ingen ledtråd vid medföljande instruktion heller. Men sök på "Vävda band egen text" så hittar du flera varianter. Pappersetiketterna runt om har jag gjort på Word och skrivit ut på skrivare. Lagom storlek är om 6 st. etiketter får plats på höjden på ett A4-papper.
Silverödlan