Temat var ägg :)

Publicerat i: Bakning, Pyssel, Påsk, Ätbart pyssel Efterrätt, Godis, Påskägg
 
Idag har jag gått all in på temat ägg.
 
Det började med att jag köpte små äggformade skålar här om dagen. I går kväll när jag skulle somna, började det plötsligt komma en massa ideer på hur jag kunde använda skålarna i påsk. Ganska störigt när man egentligen bara ville sova, men jag är van, det händer mig rätt ofta att de bästa ideerna kommer när det inte passar :)
 
 
 
Det var bara att börja koka pannacotta direkt man vaknat!
 
Pannacotta är en efterrätt som jag älskar. Den är både lättlagad, supergod och känns lite lyxig. Alla gillar pannacotta!
 
Här har jag använt de äggformade skålarna som skal för mina pannacottaägg. Gulan är en klick lemon curd. Alltså det här var verkligen supergott ihop, den söta lena pannacottan och den lite citronsyrliga lemon curden! Det här får helt klart bli påskefterrätten hos oss i år.
 
 
 
Ljusäggen är också ett tips. Fyll äggskalen med vit dekorsand (eller som jag, havssalt) och tryck i ett gult värmeljus i mitten.
 
 
 
Och vet ni vad det bästa är?
 
Äggskålarna kostar 20 pix styck på ÖoB. Löp och köp!
 
 
 
Perfekta även som en liten skattgömma vid påskdukningen. Lägg i lite godis, ett påskägg eller en liten present. Eller varför inte lite dipp med några morotsstavar ståendes i, som en starter och aptitretare? Eller en liten kyckling av en garnboll som håller i placeringskortet?
 
Jag har en känsla av att dessa skålar kommer hänga med oss länge.
 
 
 
Några äggmaränger blev också gjorda idag. Så enkla att göra! Spritsa platta maränger med din marängsmet och klicka på en klick lemon curd på varje maräng efter gräddning.
 
 
 
Ha en trevlig fredagskväll!
#1 - - guccimamma:

Ha en underbar helg!

kram

Svar: Tack detsamma!
Silverödlan

#2 - - Mirre:

Så påskigt och fint

Svar: Tack snälla!
Silverödlan