Studenttider

Publicerat i: Blommor, DIY, Presentförslag, Pyssel, Temadagar Pengar till present, Student
 
Det stundar studenttider!
 
I morgon är det utspring här i Uppsala. Vi ska gratta två fina studenter i år. Och eftersom det både är enklast att ge och populärast att få pengar i present, får det bli så i år igen.
 
Men hur roligt är det att ge ett studentkort med sedelficka? Inte så jätteskoj. Därför pysslade jag ihop lite egna studentgrejer.
 
 
 
Först gjorde jag om en gammal syltburktill en studentburk. Eller, burken fick vara som den var, men locket fick en studentmössa på sig.
 
Förutom en burk i lämplig storlek, behöver man svart, vitt, gult och blått papper, papperslim och sax.
 
 
Börja med att rita av locket på ett vitt papper. Vanligt skrivarpapper funkar fint. Rita även en yttre cirkel som är ett par cm större. Klipp hack mot inre cirkeln enligt bild 3. Vik hacken uppåt.
 
Gör en ring av svart papper som är exakt lika stor som lockets yttermått. Limma fast det vita pappret innanför ringen (bild 5).
 
Klipp en skärm av svart papper med marginal inåt, klipp hack i marginalen och vik hacken uppåt. Limma fast skärmen på mössan. Klipp en gul och en mindre blå ring och limma ovanpå varandra på mössans framkant. Limma fast mössan på locket.
 
 
 
Om du vill, skriv på mössan med guldpenna. Är du skickligare än jag, kanske du får texten att bli rak också, på första försöket ;) Jag fick limma på en svart lappning och börja om på nytt.
 
 
 
Sedan är det bara att fylla burken med sedelrullar, fint band, konfetti eller vad du vill!
 
 
 
Ett annat förslag är att tömma en gammal glödlampa. Det gör man lättast med en tång, man liksom vrider loss de yttre delarna och skakar ur innehållet.
 
 
 
Rulla ihop sedlar och knyt med ett band runt. Pilla i sedlarna i glödlampan.
 
 
 
Svårt att få plats med fler sedlar än tre med band runt inuti en vanlig glödlampa, så välj valörerna därefter.
 
 
 
Ett passande kort klipper man lätt till av svart och vitt papper.
 
 
 
Man behöver inte täppa igen öppningen, inget kommer ut hur man än skakar! Kanske behöver mottagaren till och med slå sönder lampan för att få ut pengarna?
 
 
 
Sista tipset är att göra studentrosor av studentband!
 
 
 
Man behöver 40 mm brett studentband och stjälkar av silkesrosor. Jag gjorde två rosor av en bunt band men det varierar nog väldigt efter vilken modell av ros man gör.
 
Kolla efter billiga silkesrosor på loppis, annars finns det nya att köpa på blomsteraffären.
 
 
 
Det finns gott om videos på Youtube på hur man gör rosor av silkesband. Sök på "satin ribbon roses diy" så kommer det upp ett gäng med olika förslag.
 
 
 
Rosen limmade jag fast på stjälken med limpistol.
 
 
 
Jag avslutade med att limma fast en "daggdroppe" på båda mina rosor.
 
 
 
Det finns många andra roliga sätt att ge bort sedlar. Man kan fylla en ballong med sedelrullar och konfetti och sedan blåsa upp, man kan göra en sedelros, man kan vika sedlarna till blad och limma på en växt/stam, vika små fjärilar...
 
Det kommer nog fler sedelpresentförslag här på bloggen så småningom, men nu ska vi först fira student!
 
#1 - - mysigamammans.blogg.se:

Fina tips och idéer till min dotter som tar studenten nästa år. ☺

Svar: Vad roligt! Tack för kommentaren och lycka till med studentpyssel!
Silverödlan