Nationaldagen

Publicerat i: DIY, Pyssel, Pyssla med barn, Temadagar Nationaldagen, Pärlplattor
 
Ville bara titta in och önska en fin nationaldag till er alla <3
 
Vi ska fira dagen på samma sätt som de senaste 12-13 åren, nämligen genom att besöka medeltida marknaden Husabymarken här i trakterna.
 
Det blir både riddarturnering, picknick i gröngräset, procession, brända mandlar och kanske även nationaldagsfirande på eftermiddagen, om vi orkar vara kvar tills dess.
 
 
 
Som pynt på morgonens kaffebord har vi ännu ett @pärlpluttan- alster. Hon pärlar serpentin i alla möjliga färger, men det var när jag såg denna nationalsdags-serpentinet som jag föll pladask!
 
 
 
Lite vint och snett är vårt serpentin förstås, men det tog å andra sidan inte många minuter att göra!
 
 
 
Lägg ihop så många pärlplattor som du vill att längden på serpentinet ska bli. Vi hade 6 st. plattor. Lägg pärlorna i en lång rad om två. Lägg bakplåtspapper ovanpå hela och stryk på medelvärme.
 
Lossa plattorna försiktigt och stryk hela långa bandet på andra sidan. Direkt efter, snurra runt en stång i lagom storlek. Vi tog skaftet till  dusch-skrapan. Använd handskar för att inte bränna dig. Håll fast bandet i någon minut, tills det har svalnat.
 
 
 
Finaste serpentinet till studenten, födelsedagen, dopet eller varför inte kräftskivan. Tål garanterat en regnskur bättre än pappersvarianten!