Att skjuta pilbåge

Publicerat i: DIY, Pyssel, Spel, Utomhus Leksaker, Pilbåge
 
Vår Natalie älskar att skjuta pilbåge! Hon fick ett riktigt tävlings-set i present för något år sedan, testade, och blev fast direkt.
 
Sedan dess har hon skjutit på kartonger, stolpar, träd, flaskor...
 
Länge har jag tänkt att jag skulle göra en riktig måltavla åt henne, och idag fick jag det äntligen gjort!
 
 
 
När vi köpte halm åt kaninen här om dagen, köpte vi även en extra säck till måltavlan. Sedan köpte jag en jutesäck på Clas Ohlson, en som är avsedd för att skydda växterna med på vintern.
 
 
 
På säcken målade jag tre ringar med textilfärg. Det tog hela dagen att få färgen riktigt torr, men till slut kunde jag fixera ringarna genom att stryka på med varmt strykjärn.
 
Sedan skrev jag siffrorna på ringarna med permanent tuschpenna. Jag körde på frihand, tänkte att det inte är så noga, men vill man få det perfekt kan man först skära ut en schablon av en plastficka.
 
 
 
Högst upp på halmpåsen la jag några gatstenar, knöt igen påsen och trädde jutesäcken över. Stenarna hamnade nu i botten av jutesäcken och gör att den står stadigt på marken.
 
Sedan knöt jag igen jutesäcken riktigt hårt med jutesnöre.
 
 
 
Sedan återstod bara att testa funktionen in action! Natalie sköt pilar hela kvällen, med bara en kort matpaus emellan, så helt klart godkänt betyg för måltavlan!
 
Hennes fina koger är hemmagjort det med. Storebror Jonatan har gjort det av en kasserad ryggsäck, ett plaströr och ett plastlock.
 
 
 
En jutesäck + halm är verkligen optimalt underlag att skjuta på! Lagomt med motstånd, hållbart, lätt att förflytta, billigt och lättfixat, och framför allt: Man blir inte av med en massa dyra pilspetsar hela tiden!!!
 
5 av 5 silverödlor ger vi i betyg till säcken!
 
Spara