Nyttiga kiwiklubbor

Publicerat i: DIY, Pyssel, Pyssla med barn, Recept, Ätbart pyssel Efterrätt, Godis, Naturligt, Nyttigt, frukt
 
Nyttigt godis, det är väl drömmen för alla? Vem vill inte både äta upp kakan och ha den kvar, eller snarare få äta godis och samtidigt vara snäll mot sin kropp?
 
Som förälder är man dessutom alltid på jakt efter lite mindre destruktiva sätt att fira och göra festligt. Sätt som inte betyder sockershock deluxe eller en massa E-ämnen i form av snacks och annan processad mat.
 
Här kommer ett tips på nyttiga klubbor, eller tja, i varje fall g-a-n-s-k-a nyttiga!
 
 
 
Du behöver fina, fasta men mogna kiwis, choklad och någon slags klubbpinnar eller glasspinnar.
 
 
 
Skala kiwin och skär den i tjocka skivor. Jag fick ut tre skivor av varje stor kiwi, så det ska vara rätt rejäla skivor.
 
Torka av skivorna lätt med hushållspapper.
 
 
 
Smält chokladen. Stoppa i en klubbpinne i varje kiwiskiva och doppa dem runt om i chokladen.
 
 
 
Låt stelna i rumstemperatur en stund och stoppa sedan i kylen för att bli kalla.
 
 
 
Efter att klubborna stelnat, kan man ha dem liggandes på ett fat, ståendes i en skål/burk eller varför inte lägga en på varje tallrik som en liten förrätt på kalaset?
 
Kommentera 1

Sommarsmoothie

Publicerat i: DIY, Pyssel, Pyssla med barn, Recept, Utomhus, Ätbart pyssel Dryck, Efterrätt, Melon, Naturligt, Nyttigt, frukt
 
Här kommer "receptet" på den enklaste, godaste och somrigaste smoothien jag vet! Vi gör den ett par gånger varje sommar, helst när vattenmelonerna är som allra godast.
 
 
 
"Ingredienserna" finns på den här bilden: Vattenmelon och elvisp. Det är allt.
 
 
 
Börja med att skära ett rejält hål uppepå melonen. Jag hade en liten minimelon så hålet ser kanske ännu större ut än det är. Huvudsaken är att man får plats med visparna på en elvisp i hålet.
 
 
 
Börja vispa på låg hastighet. Häll ut innehållet i en vispskål allt eftersom. Det kan bli slaskigt i början, innan visparna grävt sig ordentligt in i melonen, så rekommenderat är att hålla till i en diskho.
 
Det tar bara en minut att vispa en hel vattenmelon till smoothie. Avsluta med några varv med vispen i den färdiga smoothien, för att få bort eventuella större bitar.
 
 
 
Det blir alltid mycket mer smoothie än man kan tro. Av min minimelon, som ju var mindre än elvispen, blev det en hel 1,5 liters kanna full.
 
Ställ kannan i kylen eller frysen en stund.
 
 
 
Häll den kylda smoothien i fina glas och pynta med citronmeliss eller mynta.
 
Man kan även ha i krossat is i glasen. Vissa gånger har vi även i jordgubbar i smoothien. Melon och jordgubbe passar bra ihop smakmässigt, och då kan man ha en jordgubbe fast på kanten av glaset.
 
 
 
Perfekt på somriga dagar på altanen!
 
Kommentera 17

Halloj bloggen!


Tänkte mest bara testa att göra ett inlägg från mobilen och visa mina pärlade brickor som nu är klara. Köpte tre obehandlade träbrickor från Panduro och målade i svart, vitt och grått. Sedan har jag nu pärlat en platta i varje. 

Jag ville göra tre helt olika modeller, men som ändå passar ihop färgmässigt. 

Mittenbrickan fick sig ett enkelt randmönster.
Den största brickan har något slags mandalamönster som tema.
Lilla brickan är en grafisk historia med svart och vitt.
Fina tillsammans tycker jag!
Kommentera 0
Powered by Jasper Roberts - Blog
Visa fler inlägg