Världens bästa blåbärspaj!

Publicerat i: Recept Bakverk, Bär, Efterrätt
 
I de flesta håll i Sverige verkar det vara uselt blåbärsår, men vi har minsann hur mycket bär som helst i våra skogar!
 
Idag var jag och Natalie i skogen en sväng och plockade sammanlagt 6 liter. vi har som tradition att baka blåbärspaj på de fösta bären. Och inte vilken blåbärspaj som helst heller, utan alltid denna Världens Godaste Blåbärspaj!
 
Jag har fått receptet från en gammal arbetskompis (år 2003 ser jag då receptet är ett mail jag skrivit ut).
 
 
 
Här kommer receptet:
 
Silverödlans blåbärspaj
 
Botten, rör ihop för hand:
 
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1,5 dl socker
100 g mjukt smör
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
 
Fyllning, rör ihop för hand:
 
2 dl creme fraiche
3 dl blåbär
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
Smörj en pajform och fördela smeten i formen. Gör en liten kant. Häll på fyllningen. 
 
Grädda 30 minuter i 200 grader. Servera med vispat grädde. Njut!