Pappershållare i betong

Publicerat i: DIY, Inredning, Pyssel Betong
 
Hej bloggen!
 
Nu har jag haft en lång bloggpaus, och det beror förstås på semestertider. Vi har varit bortresta i 10 dagar, bland annat på Öland i en vecka. Åhhh jag är helt kär i Öland!
 
Nu är vi dock hemma igen och pysslandet kan starta!
 
Jag har gett betong-gjutningen en ny chans efter mitt förra misslyckade försök, och det blev i alla fall lite bättre den här gången! Mycket luftbubblor är det ju fortfarande i allt jag gör, hur mycket jag än skakar, men det ska ju synas att det är handgjort så det gör mig inget!
 
 
 
Här har jag gjort en pappershållare med den fina materialkombinationen betong, trä och skinn. Älskar att blanda naturmaterial med varandra!
 
 
 
Jag hällde betong i en rundbottnad burk som jag först strukit med lite matolja. Oljan gör så att betongen lossnar lättare. För mycket olja skapar dock fettfläckar på betongytan, så det gäller att prova sig försiktigt fram!
 
I betongen stoppade jag sedan en rundstav. Jag gjorde ett rutnät av målartejp runt staven och fast på burkens kanter, för att staven inte skulle vicka omkull under torkningen. Sedan täckte jag det hela med plast och så fick det vara tills vi kom hem från Öland :) Vill man inte vänta i 10 dagar, går det lika bra att lossa föremålen efter 1-2 dygn.
 
 
 
Högst upp på rundstaven hade jag gjort en skåra, ett par cm djup. I den limmade jag en flärp av skinn.
 
 
 
Jag använde tjockt skinnband som jag köpt på en medeltidsmarknad i närheten här vi bor. För att få bandet passa i skåran, var jag tvungen att karva bort rätt mycket på insidan av bandet med en vass kniv. Jag limmade fast bandet i skåran med vanligt trälim.
 
Jag är själv väldigt förtjust i min nya pappershållare!