Happy 4th of July!

Publicerat i: Bakning, Pyssel, Recept, Temadagar, Ätbart pyssel 4th of July, Bär, Efterrätt
 
Happy 4th of July!
 
Förra året firade vi dagen i USA, North Carolina. På förmiddagen åkte vi till havet och, oh my, vi var inte ensamma varken där framme eller på vägarna till och från! Det är helt enkelt det man gör i North Carolina den fjärde juli, man åker till havet!
 
På kvällen var vi bjudna på ett firande på en stor ranch. De som bor där är blåbärsfarmare. Vi firade med prickskjutning på deras skjutbana, lekar, enormt fyrverkeri och buffémat. Barnen lekte med sina amerikanska kusiner till långt in på natten.
 
 
Året innan firade vi med barbeque här hemma. Då hade vi bärspett till efterrätt, i form av USA:s flagga. Jordgubbar, blåbär och maränger passar bra ihop!
 
 
 
Salladen var också i form av flaggan, spett med småtomater, småmozzarella och så lite blåbär för syns skull. Kan inte påstå att blåbären passar ihop smakmässigt med det övriga, haha!
 
 
 
I år blev det inte så mycket till firande. Tyvärr känns inte USA som något att fira för tillfället. Jag bakade ändå en liten kaka med kokostosca, och till den hade vi vanlijglass och chokladöverdragna solrosfrön, köpta i USA för ett år sedan. Det var riktigt mums!