Drivvedsbåtar

Publicerat i: DIY, Inredning, Pyssel Leksaker, Naturligt, Papperspyssel
 
Jag tror inte det finns något somrigare pyssel än drivvedsbåtar! Alla har vi nog gjort sådana som barn, med en pinne som mast och ett löv som segel, och skickat ut i sjöar eller floder.
 
Mina båtar är egentligen inte gjorda av drivved eftersom jag hittade träbitarna i skogen, men lika roligt var det för det att försöka få till ståtliga skepp av murket gammalt trä!
 
 
 
Det första skeppet fick en segel, eller tre stycken egentligen, av vaxduk med träyta. Jag gjorde hål med hålslag, och hade sådan tur att pinnen jag hade tänkt ha som mast, passade precis in i hålen från hålslag.
 
 
 
Vimplarna är gjorda av papper. På flaggan högst upp råkade det bli lite sameinspirerade färger :) Färgerna funkar nog fint till sjöss också, även om samefolket kanske inte är mest känt av sina ståtliga skepp.
 
 
 
Två grillpinnar håller upp snöret med vimplar.
 
 
 
Andra båten blev lite mer likt ett klassiskt segelfartyg. Här använde jag rep och öljetter för att spänna fast seglen.
 
 
 
Små metallöglor sitter fast i träet. I dem fäste jag repen, och även en (grill)pinne för vimplarna.
 
 
 
De grönrandiga seglen är utklippta av billiga kökshanddukar från Ikea. Extra bonus var, att de färdigsydda kanalerna passade fint till mastpinnen och grillpinnen (längst ner i vänstra seglet). Sidan som jag klippte ut, limmade jag in i stället för att sy.
 
 
 
Jag är väldigt sugen på att tillverka ett helt gång olika drivvedsbåtar och fylla hela hyllan med dem! Har nämligen massor av båtidéer kvar...
 
Spara
Spara