DIY bröllopskort

Publicerat i: DIY, Presentförslag, Pyssel Bröllop, Papperspyssel
 
Hemmagjorda gratulationskort är ju ungefär tusen gånger roligare att både ge och få än köpeskort, eller hur? Dessutom är det väldigt trevligt pyssel att tillverka egna kort om man har tid över. Jag tänkte visa hur jag gjorde bröllopskortet ovan, om här finns någon annan som eventuellt ska på bröllop framöver och är i behov av DIY-kort-tips!
 
 
 
 
Jag började med ett svart A4-ark av lite kraftigare papper. Vek den i mitten och klippte ur ett smalt V enligt bilden.
 
 
 
 
Kanterna på V:t vek jag in som kavajslag, och klippte till ett hack på var sida.
 
 
 
Sedan tog jag en bit vanligt vitt skrivarpapper och vek i mitten. Klippte ett hack högst upp och vek ut som skjortkragar.
 
Jag tog en bit vitt band (hängbanden från nya plagg som man ändå klipper bort är perfekt pysselmaterial) och limmade på mitt i. Små små pärlor limmades som knappar ovanpå bandet. Lättast görs detta moment med hjälp av pincett. Ta upp en pärla med pincetten och doppa i limmet. Tryck sedan mot bandet och håll fast en stund.
 
Limma fast hela härligheten på insidan av kortet, i öppningen som ska föreställa kavajslag.
 
 
 
En fluga tillverkades av ett svart klädband. Vik en bit band dubbel och limma sedan en kort snutt av samma band runt biten. Limma fast flugan under kragen.
 
 
 
Sist gjorde jag fickan med näsduken. Vek skrivarpapper i små kanter och limmade på varandra. En liten bit svart papper framför näsduken ser ut som fick-kant.
 
 
 
Bröllopsklänningen klippte jag ut av vitt dekorpapper. I ovankanten sitter ett litet pärlband som jag tillverkade av små pärlor på tråd. Det var pilligt att limma fast pärlbandet på klänningen men det gick!
 
Som fluff i ovankanten har jag veckat en bit av en organzaband. Tror det varit presentband från början.
 
 
 
Vid midjan gjorde jag en rosett av samma band och även av ett smalare band, tror det var ännu ett klädband som gick åt.
 
 
 
Sist klippte jag lite flikar på klänningens kjoldel, och fyllde i flikarna med bitar av ett annat vitt dekorpapper. Nederkanten jämnade jag till med dekorsax.
 
Sedan var det bara att limma fast klänningen på kortet och skriva namn och datum!
 
 
 
Var så nöjd med att jag både fixat kort och packat in presenten flera dagar i förväg! Först när vi redan satt i bilen på väg till kyrkan, kom jag på att man ju brukar skriva något inuti kortet också, haha! Eftersom kortet var svart, var jag tvungen att springa tillbaka in och hitta silverpennan i villervallan också!
 
Det blev kort och gott "GRATTIS" och våra namn, med fulaste handstilen, inuti kortet, haha :)
 
#1 - - Anonym:

Så fint

Svar: Tack!
Silverödlan