Mandalastenar

Publicerat i: DIY, Pyssel, Utomhus Målade stenar
 
Det kan vara så fantastiskt vackert med stenar! Jag kan inte låta bli att samla på släta stenar på stränderna. Sedan om jag lyckas få hem alla är en annan sak... Oftast har man tillräckligt med packning med sig redan innan, utan stenar i bagaget!
 
Men ibland lyckas jag smyga med en eller annan sten ända hem. Det börjar finnas gott om dem i vår trädgård och på altanen, och alla kan man ju inte använda som dörrstopp heller!
 
 
 
Igår testade jag att måla färgglada mandalas på ett par släta stenar. Att måla mandalas är ju som bekant väldigt meditativt. Mina färger var aningen för torra, men resultatet blev ändå helt OK.
 
 
 
Jag använde mig av akrylfärger. Som målarverktyg använde jag både en liten pensel, en tandpetare och några knappnål. Knappnålarna funkade bäst. De blir lättare att hantera om man tar en blyertspenna och sticker in nålen i änden av pennan.
 
 
 
Låt fantasin flöda när du målar! När det gäller mandalas, kan man glömma allt som stil och harmoni heter! Ju fler glada färger man lyckas klämma in, desto bättre!
 
 
 
Jag tänkte eventuellt fördela stenarna i rabatten och andra oväntade ställen. De är även fina såsom de är, bara i en hög på altanen! Kanske behöver jag måla några till, för att de ska räcka till att strö ut!
 
Spara