Ljud-memory

Publicerat i: Pyssel, Pyssla med barn, Påsk, Spel Leksaker
 
Många är vi som har Kinderäggs-skal i överflöd i dessa påskdagar! Ska man bara kasta dem? Alla kan man ju inte göra bakpulverbomber av heller...
 
Jag har ett förslag: Använd dem till att göra ett ljud-memory, att spela tillsammans med barnen!
 
 
 
Du behöver minst 10-12 st Kinderäggs-skal. Fyll dem två och två med olika innehåll, till exempel matvaror. Välj varor med olika konsistens/densitet/vikt/storlek, för att få till olika ljud.
 
 
 
Vi valde ris, mjöl, linfrön, Cheerios och salt. Hade vi haft fler skal, hade vi även använt havssalt, makaroner, pumpafrön, pärlsocker, myssli, torkade kryddor...
 
Alternativt skippar man att rota i skafferiet och fyller skalen med olika stora pärlor, pappersklipp, glaskulor, kedjor från smycken, häftklammer, gem... Eller så går man loss i snickarboan bland skruvar, spikar och nitar.
 
Så länge det är torra saker som låter olika, finns inga begränsningar!
 
 
 
5 par var lite på gränsen till för lite. Vi är nog så illa tvungen att äta fler Kinderägg inom kort. Synd, verkligen synd!
 
 
 
Spelar gör man precis som med vanlig memory, förutom att man skakar på dem två man tagit upp. Låter de lika, har man ett par, låter de olika, ställer man tillbaka dem på sina platser!
 
Ha en trevlig spelstund, så ses vi snart igen!