En rosa blöjtårta

Publicerat i: Baby, DIY, Presentförslag, Pyssel Blöjtårta
 
 
När jag fick barn, för mellan 11 och 24 år sedan, fanns det inget som hette blöjtårta. Inget som hette babyshower heller, för den delen. Eller klart det fanns, men mest i USA och kanske hos någon enstaka kändis i Sverige.
 
Nu är det däremot vanligare än vanligast med bådadera.
 
 
 
 
När grannarna för någon vecka sedan fick en liten flickbäbis, såg jag min chans att testa göra en blöjtårta.
 
Det jag använde till min blöjtårta var:
 
- 1 paket Libero 5-9kg, 62 st.
- 62 gummisnoddar.
- En hushållspappershylsa.
- Papperssnöre.
- En tomkartong i lagom storlek som botten.
- Presentpapper.
- Satinband.
- Glitterlim.
- Pynt i form av pappersblommor, små babykläder att göra rosor av, guldfärgat papper och små pompoms.
- Cellofan och paketsnöre.
 
 
 
Jag började med att rulla ihop alla blöjorna och fästa med gummisnoddar. Ställde 6 st ståendes mot hushållspappersrullen och fäste med ett varv snöre runt. Yttervarvet består av 12 st blöjor, och fästes även det med snöre runt.
 
 
 
Våning två är identisk med våning ett och består alltså av 18 blöjor. Våning tre består av 6 blöjor, och eftersom pappersrullen inuti var lägre än tårtan, blev det ett hål i mitten. Däri stoppade jag en till blöja.
 
 
 
Nu hade jag använt 43 blöjor, och hade alltså 19 st kvar. Av dem gjorde jag ett sista varv på bottenvåningen, så att hela tårtan blev lite mer pyramidformad.
 
Som botten använde jag en platt tomkartong efter en ljusslinga, som jag klädde med presentpapper. Det går precis lika bra att använda en kartongbit eller liknande som man klär med papper eller aluminiumfolie, men jag råkade ha en lagom stor låda så det fick bli den.
 
 
 
Runt varje våning tejpade jag en remsa med presentpapper, och knöt en rosett av satinband runt. Som pynt fick det bli pappersblommor jag tillverkat tidigare av kaffefilter.
 
 
 
I stället för kort skrev jag "Grattis till babyn" på en bit presentpapper med glitterlim, och limmade fast på kartongen när den torkat.
 
 
 
Högst upp ville jag också ha något. Här är det ju perfekt att ha ett litet gosedjur sittandes men jag hade inget så jag tillverkade en enkel krona av guldpapper och pompoms. Två halva grillpinnar ser till att den inte ramlar ner. Det blev ju bra som kronan på verket!
 
 
 
Sedan hade jag sett någonstans på nätet hur man kan göra rosor av små babyplagg och dekorera med. Oh my, det var inte det lättaste! Jag vet inte hur många gånger jag snurrade och virade, och började om, och ändå liknade resultatet en muffins på sin höjd, haha! Jag var tvungen att ro i hamn det hela med att klippa "rosenlöv" av grönt metallpapper och fästa i grillpinnen som håller fast rosorna på tårtan.
 
Principen är i alla fall att man viker plaggen på längden och snurrar ihop med små sockor i mitten. En av sockorna ska sticka ut underifrån och den ska man vika upp över "rosen" i slutet så att den håller ihop.
 
 
 
Sist lite cellofan runt det hela, som fästes med paketsnöre. Klart!
 
 
En blöjtårta kan se ut på massa olika sätt. Man kan använda fler blöjor. Man kan ersätta en del av blöjorna med nappflaskor, små handduksrullar, barnmatsburkar eller våtservetter. Man kan dekorera med nappar, napphållare, leksaker, gosedjur, små skor eller en leksakstiara högst upp, pixiböcker, rosetter, hårklämmor, träbokstäver, vimplar på band, vimplar på sugrör, ja nästan vad som helst.
 
Jag kommer absolut göra fler blöjtårtor. Det var både roligt och enkelt, och resultatet blev maffigt och uppskattat. Kan det bli bättre?
 
#1 - - Netti Starby:

Men oj vad fint det blev och vilken perfekt present! <3

Svar: Tack så mycket <3 Ja det var uppskattat, och dessutom SÅ roligt att göra!
Silverödlan

#2 - - carro:

Va fin :D Har själv gjort blöjtårta en gång, super kul att göra :D

Svar: Tack! Ja verkligen, hoppas man får möjlighet att göra fler!
Silverödlan

#3 - - Vano:

Så fint det blev :)

Svar: Tack!
Silverödlan