För ett tag sedan såg jag något som hette Concrete Effect Paste, en massa man kunde stryka på ytan på nästan vad som helst och få det att se ut som om föremålet var gjutet i betong.
 
Jag blev så klart jättenyfiken och var tvungen att beställa hem en låda! Jag beställde via Adlibris, bokhandeln som definitivt inte bara säljer böcker. Leveransen tog endast två dagar.
 
Och nu har jag provat att jobba med pastan. Det var roligare än roligast och resultatet blev väldigt naturtroget.
 
 
 
Lådan innehöll, förutom själva pastan, även två glasyrer och lite svampar samt en instruktion.
 
 
 
Några loppisfynd i porslin fick stå modell. Leksaksdjur i plast och gummi samt en äggkartong tog jag också med, mest för att testa massan på olika material. Metallspännet från ett gammalt bälte finns med på bild men det ångrade jag mig på, det var för fint för att kladdas på :) 
 
Däremot tog jag med ett glas och ett nystan med paketsnöre efter att jag fotat föremålen.
 
 
 
Massan ska appliceras i två omgångar. Första strykningen var nästan som att måla med målarfärg. Jag använde en rund målarpensel till arbetet. Massan ska torka mellan strykning ett och två men torkar väldigt fort, bara på några minuter.
 
Föremålen på bilden är strykta en gång. Redan ganska likt betong faktiskt! Massan fäste på bra på alla material jag hade till hands och var väldigt lätt att arbeta med.
 
 
 
Efter att andra strykningen torkat, kan man slipa ytan lite lätt. Jag slipade endast mitt fat, annars tyckte jag att den råa ytan var perfekt som den var.
 
Sedan är det dags för glasyr! Man börjar med den mörka, och duttar på med en svamp på ytan, även skarvarna. På bilden är halva krukan glaserad.
 
 
 
Efter att den svarta glasyren torkat, duttar man på med vit glasyr på precis samma sätt. Gillar man inte resultatet efter torkning, kan man upprepa glaseringen, först ett lager med svart och sedan ett lager med vitt. Jag blev dock helt nöjd med alla mina föremål efter första strykningen.
 
På bilden har jag inte applicerat den vita glasyren än.
 
 
 
Ett gäng med betongföremål på tork! Här ser man hur likt betong resultatet blir!
 
Nu ser man också att "våningsfatet" egentligen är två föremål, en bricka och en smal kruka, båda loppisfynd. Kostnad: 50 kr sammanlagt.
 
 
 
Vårens första pelargon i Steningekrukan som kostade 10 kronor på loppis!
 
 
 
Det stolta lejonparet hamnade i dotterns hylla.
 
 
 
En ödla som verkar misstänkt intresserad av frukostäggen!
 
 
 
Krukan för basilikan var ett Hobstar-glas från början. Det gick precis lika bra att täcka glas som att täcka porslin med massan.
 
 
 
Ja, till och med ett nystan snöre blev som gjutet i betong!
 
 
 
Supertrevligt att servera fika från ett egengjort betongfat! Misstänker att det kommer hända fler gånger i fortsättningen. Jag vet inte om ytan tål vatten, så det är bäst att använda fatet till muffins och annat fika i pappersformar.
 
Massan är väldigt dryg. Den lilla burken räckte till allt ovan och tog inte ens slut. Fast å andra sidan har jag massor av idéer kvar, så kanske jag ändå behöver beställa en ny burk snart!
#1 - - Netti Starby:

Åh vad fint det blev! <3 Kramis

Svar: Tack Netti! Kram tillbaka!
Silverödlan

#2 - - Stina:

Det blev coolare än vad jag trodde, väldigt fint!
Läste din intervju också, den var bra och ska nog kika in här ibland.
Jag är väldigt pysselintresserad men min blogg är mer inriktad på mat, bak och IBS :)
ha det bra<3

Svar: Åhhh tack! Det blev coolare än jag med trodde. Ska kika in på din blogg också, mat och bak gillar väl alla ;) Ha det fint!
Silverödlan

#3 - - Guccimamma:

Snyggt de blev!


Svar: Tack Guccimamma!
Silverödlan