Att servera ananas med stil

Publicerat i: DIY, Pyssel, Ätbart pyssel Efterrätt, Naturligt, Nyttigt, frukt
 
Ananas är gott. Riktigt gott, faktiskt, och nyttigt också. Lite skuren ananas passar bra att ställa fram vid de flesta tillfällen. Vill man dessutom göra något lite extra med sin frukt, kan man till exempel låta en tam papegoja vaka över den. Eller så kan man göra en papegoja av "skräpet" som blir kvar.
 
Nu ska jag visa hur enkelt det är!
 
 
 
Du behöver:
 
En ananas
En morot
Två hela nejlikor
Tandpetare
Skärbräda
Kniv
 
Dessutom är det bra att ha en sax till hands, fast den glömde jag att fota.
 
 
 
Börja med att skära ananasen rakt av, så att bottendelen blir ca två tredjedelar och överdelen en tredjedel av totalen.
 
 
 
Skala överdelen av ananasen och skär av bladen närmast frukten.
 
 
 
Skär av fruktköttet på tre av fyra sidor.
 
 
 
Forma resterande fruktköttet till ett huvud. Skär ut en näbb av moroten.
 
 
 
Klipp med en sax bort nästan alla "fjädrar" på kroppen. Lämna kvar de långa stjärtfjädrarna och ett par blad till vingar vid sidorna.
 
 
 
Fäst näbben på skallen med en tandpetare.
 
 
 
Gör ögon genom att trycka i en nejlika på var sida om huvudet.
 
 
 
Gröp ur all fruktkött, skär i bitar och stoppa tillbaka i skålen.
 
 
 
Fäst papegojan vid sidan av skålen med en tandpetare.
 
 
 
Klart!
 
Ställ fram tandpetare för att plocka fruktbitar med.
 
 
 
En värdig centerpiece på vilket bord som helst!