Här kommer ännu ett äggfärgningstips!
 
Mina barn säger att jag borde söka hjälp för mitt beroende hos Anonyma Äggfärgare. Jag tror jag väntar till efter påsk i så fall :)
 
 
 
Det här sättet att färga ägg är lite bökigt, och inget man ska ge sig på med småbarn då det innehåller moment med hett vatten. Men resultatet är värt besväret alla gånger om- titta bara så vackra äggen blir!
 
 
 
Det man behöver är:
 
- Urblåsta ägg
- Hushållsfärg, flytande eller i pastaform
- Dricksglas och små skålar, antalet beror på hur många färger man vill ha med. Jag hade fyra av varje.
- Vinäger
- Matolja
- Engångshandskar
- Äggkartong, galler eller annat att torka äggen i.
 
 
Börja med att koka upp vatten. Häll det heta vattnet i dricksglas, en för varje färg du vill ha med. Blanda i en tesked vinäger i varje.
 
Blanda i hushållsfärg i varje glas. Blandningen ska bli ganska svag. Det är meningen att äggen ska färgas lite lätt i blandningen.
 
I skålarna spolar du sedan upp ljummet vatten från kran. Blanda i hushållsfärg till en stark färgblandning. Tillsätt en matsked matolja i varje skål.
 
 
 
Börja med att färga äggen i glasen, i den svaga färgblandningen. För att hålla dem under ytan använde jag en ballongvisp att trycka med. Efter ca en minut var färgen tillräckligt stark.
 
Ta upp äggen och ställ dem på tork. När de svalnat, kan du försiktigt blåsa ut vattnet som eventuellt finns kvar inuti ägget.
 
 
 
Ta nu en visp och vispa upp ytan i skålen med matolja, så att oljan på ytan bildar bubblor. Ta på en engångshandske och tryck ett ägg i taget mot bubblorna. Håll i ett par sekunder och vrid ägget så att färgen kommer åt överallt.
 
Ställ ägget på tork i ca en minut. Torka bort oljan från ytan. Upprepa proceduren med en till färg om du vill.
 
Jag doppade mina ägg i två olika olja-färgblandningar.
 
 
 
Vissa färger fastnar lättare än andra. De färger jag hade mest problem med att få fastna, var gul och svart. Vill du ha med de färgerna, se till att färgbadet är tillräckligt starkt.
 
 
 
Visst är de bara helt underbart vackra? Här har jag klippt till en bädd av torrt fjolårsgräs till mina små ägg.
 
#1 - - starsinlife.blogg.se:

Fina o läckra! ♡

Svar: Tack!
Silverödlan